DISTRIBUIȚI

Oltenița, orașul in care trăiesc de ceva timp, cam de când m-am născut. Ușor, ușor cu trecerea timpului încerc sa înțeleg de ce nimic nu mai e la fel. Îmi este dor de momentele petrecute printre nămeți de afara, printre blocurile care se construiau si multe alte ruine, gropi, in special pe timp de iarna. Acum am înțeleg, zăpadă nu lipsește doar din Oltenița, nu este primarul cel vinovat pentru ca nu avem zăpadă, dar se face vinovat ca lipsesc acele gropi care își făceau loc prin Oltenița in plina iarna, gropi prin care treceau țevile de apa calda si căldura ale orașului. Acum chiar daca mai vezi pe ici pe colo o groapa in carosabil probabil este acolo de ceva timp si este acolo pentru mai multe timp, doar a plătit chirie pentru o perioada mai lunga. Acum prin țevile care încă mai sunt întregi pe sub oltenița, nu mai circula mare lucru având in vedere ca nu știu cat de multa căldura mai au nevoie locuitorii olteniței, cam toți au apelat la o soluție, si-au pus centrala pentru a reduce costurile si pentru a nu mai ajunge in situația de anul trecut in care au tremurat de frig pentru ca anumite persoane din oltenița nu si-au plătit factura la căldura si nu au mai fost bani pentru a plăti gazul centralelor termice. Lucrurile încep sa meargă din ce in ce mai prost pe aici, nici înainte nu mergeau ele mai bine dar acum totul ce început sa devina imposibil. Aceasta conducere a Orașului a reușit sa distrugă definitiv sistemul de încălzire al Olteniței, nu ca înainte era mult mai bine, in schimb anul care se apropie de sfârșit a forțat cam toate blocurile sa își tragă gaze, chiar de la începutul anului lumea a dat navala pentru a obține autorizațiile pentru a se conecta la conducta de gaze.

Normal, lumea vrea căldura in casa si nu pot fi decât de acord cu decizia lor, nu au tras gaze de la început pentru ca nu au avut bani sa facă o investiție destul de mare dar in momentul in care au fost nevoiți sa înghețe in propria casa au trebuit sa facă aceasta investiție.

Am un prieten care a spus, nu pun gaze, par periculoase mai ales la bloc. Nici nu a început bine anul si se pare ca lucrurile s-au schimbat, poate gândirea lui sau poate faptul ca atunci când stai intr-un apartament la bloc, la -20 de grade afara începi sa te gândești la pericolul imediat si mai târziu la faptul ca poate într-o zi o sa sari in aer din cauza unor scurgeri de gaze. Instalația de gaza eu spun ca este mult mai sigura decât o butelie, având in vedere ca are tot felul de senzori iar in cazul unor scurgeri de gaze instalația se închide automat. Apar oarecum ceva probleme atunci când scurgerile de gaze sunt pe casa scări având in vedere ca acolo nu este instalat nici un fel de senzor dar nu cred ca asta ar fi o mare problema pentru cei care doresc acest lucru. Trebuie însă sa recunosc faptul ca nu sunt un specialist pe domeniul dar cum romanului ii place sa își dea cu părerea ce pot spune, hai sa îmi dau si eu.

 

Precum se pare ca gerul începe sa pună din nou stăpânire pe Oltenița, temperatura scăzând ușor spre 0 – … sunt curios daca cei care încă mai sunt branșați la rețeaua de încălzire a orașului mai beneficiază de aceste servicii si daca aceste servicii mai sunt prestate daca sunt fiabile având in vedere ca numărul apartamentelor care se încălzeau este mult mai mic, ceea ce înseamnă ca pierderile se vor împarți la mai puține persoane, automat facturile vor creste.

Acum ceva timp mă gândeam care ar fi modul perfect prin care am rezolva problema încălziri apartamentelor oltenițenilor dar acum se pare ca acestui lucru nu pare a mai fi necesar.

As avea atât de multe idei despre ceea ce se întâmpla in orașul nostru dar prefer sa mă abțin si sa scriu si cu alta ocazie.

Mi-as fi dorit ca presa oltenițeana sa fie mai unita, ca totul sa fie diferit dar din păcate acestui lucru devine din ce in ce mai imposibil. Mă uit cum lumea ușor, începe a fi cumpărata, altora le este frica sa spune ceea ce cred despre ceea ce se întâmpla, alți prefera sa fuga de aceasta problema si încă încerc sa înțeleg de ce presa poate fi cumpărata, de ce lumea fuge de adevăr si mai presus de tot de ce persoanele care sunt nedreptățite nu lupta pentru drepturile lor.

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

NICIUN COMENTARIU