DISTRIBUIȚI

Marius Mihalache

Ca și cum ridicolul, ilustrat prin ”ziarul roșu” al ”realizărilor” lui Țone nu ar fi fost suficient, acesta revine cu o fițuică de urări pentru oltenițeni, în care reia minunatele fapte ale celor trei ani și jumătate de mandat. Probabil pentru a părea mai multe prin multiplicare.

Scrisoare IScrisoare II
Întrebarea care se pune, logic, de ce acum, la trei sferturi de mandat și nu la sfârșitul său, cum ar fi normal ? Nu vi se pare că seamănă a campanie electorală frauduloasă, în disprețul legii ?
Și acum, să le enumerăm :

O mare laudă o reprezintă faptul că s-au alocat fonduri pentru sănătate și învățământ…Vă obligau legile domnule Țone, altfel nu aveați ce căuta la Primărie.
Marele heliport cu care vă împăunați nu este de fapt o platformă betonată ?
Frumoasă realizarea Grădiniței de lângă Școala Gimnazială ”Al. D. Ghica”, dar cum rămâne cu triplarea prețului construcției ? Poate ni se spune și cine a construit-o, așa ca ilustrare a transparenței în administrația locală.
Aceeași întrebare și despre firmele care au montat instalațiile de iluminat public, oamenii vor să știe cine-i ”meșterul”; cât despre panseluțele din ”mediul înconjurător”, cine să le mai numere, mai ales că unele, plantate prin noiembrie, au căzut imediat la datorie, răpuse de frig.
Nimic despre ”defrișările” din preajma blocurilor, în ceea ce privește unele ”mici” abuzuri, când s-au tăiat și pomi fructiferi, spre indignarea oamenilor, mulți la o vârstă când se cam atașează de lucruri; dar ce contează, acolo, un sentiment uman în fața unei mărețe realizări ?
Dacă tot este adusă în discuție, poate ni se dau și date (mai ales documente) cum este cu schimbul de terenuri cu indienii, privind baza sportivă; au fost evaluate în contul lor cumva și amenajările făcute la stadion de primărie ? Întrebăm, nu dăm cu parul.
Nu cumva monumentul închinat soldaților ruși a fost finanțat de Ambasada Rusiei, care nu prea a fost mulțumită de forma ”cam modernă” a noului (vechi) monument ?

Ce Gogomanie
În anul 1853 a fost ”înființat” orașul ? Parcă alta era data pe care ați ”decretat-o” ca sărbătoare a Olteniței. Abia acum ați realizat că Oltenița este totuși oraș.
Liberalii v-au împiedicat să realizați Casa de Cultură ? Cum, s-au pus în calea buldozerelor ? Poate vi s-a cerut să fiți mai realist, să vă gândiți și la Clubul Navol și la clădirea Flacăra, și la alte modalități de realizare a unui spațiu de cultură. Și încă ceva ! Chiar Primăria nu a achitat nimic din costul proiectului ?
Și dacă tot aruncați cu piatra, nu cumva datorită liberalilor ați câștigat alegerile din 2012 ?
Turnul de Apă cu întregul proiect de reabilitare a fost pornit și dezvoltat pe timpul vechii administrații, asta ca să vă reîmprospătăm memoria, domnule Petrică Țone !
Cu asfaltarea străzilor, lucrurile chiar se complică; parcă prea nu iese a socoteală, să fie metri pătrați, să fie metri liniari ? Nu ar fi mai bine să apelăm la documente ? De aceea vom reveni, chestiunea asfaltărilor chiar este interesantă.
Nici problema câinilor comunitari nu este simplă, poate doar tratată cu puțină amnezie : adică nimic despre Asociația care s-a implicat direct prin sterilizarea a peste 200 de câini, prin adopția a peste 250, prin asigurarea hranei, a tratamentelor medicale, prin îmbunătățirea condițiilor de adăpost etc. Sunt chiar ”nesemnificative” aceste adevăruri, așa este domnule Țone, dacă vreți să vă simțiți mai bine…

În final, o mare bilă albă pentru sinceritatea prin formularea ”am prezentat prin această epistolă o mare parte din realizările noastre”.
Ne închipuim ce ar fi fost dacă era doar ”o mică parte”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

NICIUN COMENTARIU