DISTRIBUIȚI

Sursa : OltenitaINFO.RO

Leonard Florin Petre a oferit publicației noastre on-line un interviu, în care ne dezvăluie câteva dintre variantele de lucru pe care ar trebui să le pună în aplicare un primar, în condițiile actuale, acesta explicând printre altele avantajele accesării de fonduri europene.

Leonard Petre
Accesarea unui fond european nerambursabil este posibilă dacă se implementează corect proiectul propus și acceptat pentru finanțare. În funcție de program, se face și o cofinanțare, iar o primărie trebuie să țină cont și de obligațiile, de atribuțiile pentru accesarea acestor fonduri printr-un Ghid al Solicitantului sau alte documente indicate de Autoritatea de Management a programului.
Astfel, Oltenița ar fi putut continua cu finanțarea de fonduri europene pentru diverse construcții ori structuri pe investiții și după 2012.
Leonard Petre vorbește despre necesitatea unui parc industrial la Oltenița, astfel rezolvându-se și o parte din problema creării locurilor de muncă. Perspectiva lui Leonard Petre ca om de afaceri ar fi și aceea de investitor în zonă, însă posibilitățile ca Oltenița să progreseze în anumite condiții ca cele actuale, sunt slabe.

Oltenita oras
Petre a făcut câteva propuneri de atragere a investitorilor pe vremea când acesta era consilier până la demisia sa din această funcție, însă niciuna dintre variantele propuse de el nu a reușit să îl convingă în anul 2012 pe Petre Țone. În opinia lui Leonard Petre, Oltenița s-ar dezvolta foarte mult dacă ar arăta o deschidere pentru investitori români sau străini cu investiții pe termen lung. El vorbește despre avantajele orașului care este aproape de București, oraș aflat pe mal de fluviu, acolo unde altădată exista și un restaurant.
Acesta vine cu câteva propuneri legate de o instituție de cultură, considerând că viziunea lui Țone de fotbalist nu a fost una suficientă, stadionul fiind legat de Clubul Navol, acesta din urmă rămas în paragină.
”Am venit cu italieni, cu americani din Houston, Texas[…] numai că nu a vrut domnul stăpân al Universului, domnul Țone, care se crede veșnic acolo unde e…”
”Ce-am văzut că a realizat domnul Țone ? Un oraș mizerabil, uitați-vă la borduri s-a topit zăpada […] niciodată în istoria Olteniței nu a fost atât de mizerie cum este acum…”
”Noi am rămas un oraș prăfuit, un oraș din epoca medievală…”
”Oltenița a devenit un oraș dormitor…”

Viziunea lui Leonard Petre este prioritatea orașului de a avea bani pentru a se dezvolta, locuri de muncă prin investiții.
Leonard Petre vorbește de asemenea despre lipsa hotelurilor în oraș, oraș care după cum știm poartă denumirea de ”municipiu”.

Leonard Florin Petre a fost consilier local în mandatul 2008-2012 și începutul mandatului 2012-2016. După demisia acestuia din funcția de consilier a fost numit în anul 2012 director la Ecosal Oltenița, firma care se ocupă cu salubrizarea orașului. Colaborarea lui Leonard Petre cu actualul primar Petre Țone a fost una defectuoasă, după cum ne-a declarat fostul consilier. Astfel că nu la mult timp după numirea sa în funcția de director la Ecosal, după câteva presiuni venite din partea lui Țone de a-și da demisia pe motive puerile, Leonard Petre a fost nevoit să plece. Acesta ne declară că de fapt se urmărea înlocuirea lui cu un om din PSD, căutându-se motive fără substanță pentru a-l determina să demisioneze. Imediat după plecarea lui Leonard Petre de la conducerea firmei de salubrizare, a fost numit Ion Pițoi, un apropiat al lui Țone și membru PSD.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

NICIUN COMENTARIU