Incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi. E nevoie de 1.400 de grade / Fost şef de crematoriu: „Coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros”

Home National Actualitate Incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi. E nevoie de 1.400 de grade / Fost şef de crematoriu: „Coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros”
Incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi. E nevoie de 1.400 de grade / Fost şef de crematoriu: „Coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros” incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi. e nevoie de 1.400 de grade / fost şef de crematoriu: „coşul are o înălţime de 20 de metri. vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros” Incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi. E nevoie de 1.400 de grade / Fost şef de crematoriu: „Coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros” crematoriu m

Fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, Gheorghe Ionel, a declarat, marţi seara, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade.

Crematoriul Vitan-Bârzești
De la Wikipedia, enciclopedia liberăCrematoriul Vitan-Bârzești se găsește în București, pe Șos. Vitan-Bârzești nr. 9-11, Sector 4[1], în spatele Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”, în dreapta fostului Lac Văcărești, și a fost inaugurat în 1994. După ce Crematoriul Cenușa a fost închis în 2002, acesta a rămas singurul crematoriu uman în funcțiune în România.[2][3]
În noiembrie 2011 Consiliul General al Municipiului București a aprobat alocarea sumei de 1,3 milioane euro, fără TVA, pentru a înlocui unul dintre cuptoarele de incinerare ale crematoriului uman Vitan Bârzești, întrucât cuptoarele existente, care datează din 1987, nu mai făceau față cerințelor.[4][5].
Pentru a se atinge temperatura optimă de ardere, adică 1.000 de grade Celsius, cuptorul se încinge cu ajutorul a 40 metri cubi de gaz metan. În doua ore cadavrul se transformă în cenușă și oase calcinate ce trebuiesc mărunțite.[6]

”100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obţine o astfel de temperatură. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obţineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viaţă şi el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros”, a declarat Gheorghe Ionel, fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, într-o intervenţie pentru Antena 3.

Procurorii îl cercetează pe Gheorghe Dincă sub acuzaţia de omor calificat, după ce, într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate şi dinţi de natură umană, dar şi bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale.

Probe au fost găsite şi în maşina lui Dincă, acestea recunoscându-şi, de altfel, fapta.

Procurorii DIICOT au anunţat că tânăra a fost ucisă în jurul orei 12.00, când a fost prinsă cu telefonul în mână, apoi Gheorghe Dincă i-ar fi incinerat corpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.