Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon mobil si cele clasice

Home IT Android Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon mobil si cele clasice
Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon mobil si cele clasice tutorial activare ro-alert pe orice telefon mobil si cele clasice Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon mobil si cele clasice ro alert teste 465x215

Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon – In aceasta vara, au fost efectuate mai multe teste ale serviciului RO-ALERT, aproape toti posesorii de telefoane mobile au fost stresati de mesaje, chiar si de mai multe ori pe zi.

Serviciul a fost lansat in data de 15.09.2018, acesta permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgența, conform prevederilor legale.

Incepand de anul viitor, in Romania, NU vor mai putea fi comercializate telefoane mobile ce nu au acest serviciu activ. Asta inseamna ca va fi o oarecare problema pentru magazinele ce importa telefoane direct din China, cu soft care nu este pus la punct in acest sens.

Valabil si pentru cei ce si-au cumparat telefoane mobile de pe diverse platforme gen Aliexpress, eBay, Gearbest, etc.

Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon – Un cititor androidro.ro, a realizat un clip in care explica ce anume trebuie sa faceti pentru a putea primi mesajele ce vin direct de la Departamentului pentru Situatii de Urgenta. In clip, a utilizat 2 telefoane mobile. Unul chinezesc (Ulefone) ce ruleaza Android si unul clasic, un Nokia mai vechi.

Tutorial activare RO-ALERT pe orice telefon:

  • Mesajele Roalert pot fi recepționate pe întreg teritoriul Romaniei insa numai acolo unde exista conectivitate GSM 2G/3G sau 4G.
  • Nu depinde de instalarea unor aplicatii special.e, utilizatorul nu trebuie sa descarce sau sa instaleze nimic.
  • Nu se percep costuri sau alte taxe pentru recepționarea mesajelor din sistemul Ro-alert.
  • Functioneaza atat pentru cei ce au cartele de tip prepay, cat si pentru cei cu abonamente.
  • Pentru informari meteorologice, exista deja in Google Play (pentru Android) aplicatia oficiala DSU.
  • Alertele nu se vor primi atunci cand telefonul este inchis sau nu este in aria de acoperire a semnalului GSM.
  • Atunci cand telefonul este inchis dar utilizatorul se afla intr-o zona pentru care exista o avertizare, mesajul va fi primit numai in momentul in care telefonul este pornit si numai daca alerta mai este activa.

Sursa : AndroidRO

Leave a Reply

Your email address will not be published.