VIDEO Suspiciune de coronavirus la Călăraşi. Bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. Ce spun autorităţile.

Home Calarasi VIDEO Suspiciune de coronavirus la Călăraşi. Bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. Ce spun autorităţile.
VIDEO Suspiciune de coronavirus la Călăraşi. Bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. Ce spun autorităţile. video suspiciune de coronavirus la călăraşi. bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. ce spun autorităţile. VIDEO Suspiciune de coronavirus la Călăraşi. Bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. Ce spun autorităţile. 646x404

Prima suspiciune de infectare cu coronavirus a fost anunţată la Călăraşi de către Direcţia de Sănătate Publică. Pacientul este din municipiul Călăraşi şi prezintă tuse şi dureri în gât. S-a întors în ţară din Italia dintr-o zonă care ulterior a fost declarată focar. Este vorba despre un bărbat care locuieşte în zona 10 Nivele şi care a fost transportat la spital în condiţii de maximă siguranţă.

Bărbatul s-a întors recent din Italia şi aseară a început să prezinte semne de boală. “Există o persoană întoarsă dintr-o zonă care nu se afla în monitorizare la data intrării în ţară. Ulterior, în zona au fost declarate localităţi cu transmitere interumană. Pentru siguranţa persoanei şi a celor cu care a avut contact apropiat, deoarece în intervalul de 14 zile de la întoarcerea în ţară prezintă tuse şi dureri în gât, s-a procedat la izolare şi prelevare probe. Măsurile ulterioare vor fi instituite în funcţie de rezultatele de laborator. Persoana nu a vizitat una dintre localităţile care impun carantină”, a anunţat DSP Călăraşi.   Conform prefectului de Călăraşi, Marian Stoica, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care, pe 19 februarie s-a întors din Italia, dintr-o localitate aflată la 300 de kilometri de unul dintre focare. “El ne-a solicitat ajutorul pentru că de aseară a început să se simtă rău. Acuza tuse şi durere în gât. A fost transportat la spital în condiţii de maximă siguranţă. Au fost prelevate probe şi în această noapte, mâine dimineaţă, cel târziu, aşteptăm rezultatele de la Bucureşti. Acasă, în izolare au rămas soţia şi copilul”, a explicat prefectul judeţului Călăraşi.

Directorul DSP Călărași, Cezar Rădulescu infomează călărășenii despre persoanele suspecte de coronavirus

O persoană suspectă de Coronavirus din Călărași (zona 10 nivele) a fost preluat astăzi de un echipaj special dotat pentru astfel de situații si ar putea fin transportată în condiții extreme la București!Barbatul a venit din Italia in data de 19 Februarie și locuia intr-o zonă care nu era supusa procedurilor specifice pentru protejare împotriva virusului, iar aseara și-a contactat medicul de familie și a anunța faptul că îi curge nasul și are respirația îngreunată.DSP Călărași a urmat procedura și a anunțat pron 112 situația raportată de medicul de familie al bărbatului. Directorul Cezar Rădulescu face apel la calm și explică faptul ca sunt alte patru persoane izolate la domiciliu.COMUNICATUL DE PRESA – PREFECTURA CALARASIO persoană din Municipiul Călărași a fost preluată marți, 25 februarie, a.c., de SMURD. Deoarece în intervalul de 14 zile de la întoarcerea în țară prezenta tuse și dureri în gât, s-a procedat, cu promptitudine la izolare și prelevare probe și a fost transportată la secția de boli contagioase a Spitalului Județean Călărași.Deși persoana s-a întors dintr-o zonă a Italiei care nu se afla în monitorizare, pentru siguranța persoanei, în conformitate cu măsurile luate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, au fost respectate în totalitate procedurile privind transportul și izolarea persoanei în cauză și transmiterea probelor către Institutul Matei Balș.Persoana respectivă nu a fost confirmată, până în acest moment, ca purtător al coronavirusului, și se așteaptă rezultatele de la Institutul Matei Balș.Toate instituţiile călărăsene monitorizează cu mare atenție starea de sănătate a populației, pentru că pot aplica, cu celeritate, măsurile stabilite la nivelul CJSU, iar cetățenilor le vor fi furnizate informații corecte, pe canalele oficiale ale instituțiilor.

Gepostet von Călărași PRESS – www.calarasipress.ro am Dienstag, 25. Februar 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.