Coșmarul românilor din Italia, din cauza coronavirusului: „Nu mai sunt provizii, nu mai e nimic”

Home National Actualitate Coșmarul românilor din Italia, din cauza coronavirusului: „Nu mai sunt provizii, nu mai e nimic”
Coșmarul românilor din Italia, din cauza coronavirusului: „Nu mai sunt provizii, nu mai e nimic” coșmarul românilor din italia, din cauza coronavirusului: „nu mai sunt provizii, nu mai e nimic” Coșmarul românilor din Italia, din cauza coronavirusului: „Nu mai sunt provizii, nu mai e nimic” 62112214

În Italia, unde s-au înregistrat 11 decese, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 320. Majoritatea cazurilor sunt în nordul Peninsulei, acolo unde locuiesc şi foarte mulţi români.

Acestea sunt străzile din Fombio, un orăşel cu aproape 2.300 de suflete din provincia italiană Lodi. Este a doua zi de carantină aici şi absolut toţi localnicii au rămas în case. Poliţiştii au închis toate ieşirile din oraş.

Aceeaşi situaţie e şi în Codogno, una dintre primele localităţi puse în carantină săptămâna trecută. Aici locuiesc sute de romani care încearcă să se adapteze noii realităţi. Rupţi de lume, ei speră totuşi că în curând autorităţile vor permite intrarea în oraş a camioanelor cu provizii.

Cristian Orbulescu: “Situaţia este destul de rea pentru că este totul închis, farmacia e singura deschisă, dar nu sunt măşti, nu sunt dezinfectante, din astea ce-ţi trebuie. E deschis câte un magazin, dar în magazin nu mai sunt provizii, nu găseşti pâine, nu mai e nimic.”

La magazine, ei pot intra în grupuri mici, ca să nu existe pericolul să se îmbolnăvească unul de la altul.

Erica Enăchescu: “Se fac încă 3 ore de coadă ca să intri, pentru că intră câte 4-5 în supermarketurile mai mari, centrele comerciale mai mari. Sunt preocupată, pentru că virusul ăsta merge foarte repede, din câte am înţeles se transmite foarte repede.”

Oamenii nu mai sunt panicaţi, dar îngrijorarea persistă pentru că, spun ei, nu primesc prea multe informaţii din partea autorităţilor.

Erica Enăchescu: “Trebuie să stăm în casă, ieşim numai pentru strictul necesar, putem să ieşim să luăm un pic de aer, să facem mişcare pe jos, nu trebuie să fim în grupuri. Nu ştim nimic, absolut nimic ce se va întâmpla cu noi.”

Cristian Orbulescu: ”În oraş este pustiu, este un oraş mort.”

Guvernul italian a trimis armata în aşa-numita ″zonă roşie″⁣ din nordul ţării, ce cuprinde 11 localităţi din regiunile Lombardia şi Veneto, afectate de epidemia de coronavirus. Acolo sunt în carantină zeci de mii de oameni, iar activităţile publice au fost suspendate

Romanii rămaşi acolo în zone de focar fac un apel către conaţionali să nu se grăbească să se întoarcă în ţară.

Gabriela Trifan: “Sinceramente, sunt mult îngrijorată şi vreau să spun la toţi românii care sunt aici în Italia să nu se ducă în România, pentru că suntem sănătoşi. Eu sunt sănătoasă, dar poate am virusul atacat. Sunt persoane sănătoase, dar le găseşte în tampon că sunt pozitive.”

Cristi Orbulescu: “Eu le-aş spune să nu se întoarcă acasă, să stea liniştiţi aici că dacă duce în România treaba asta e problemă mare.”

Deşi Milano nu este deocamdată în carantină, pe străzi sunt tot mai puţini oameni şi majoritatea poartă măşti de protecţie. Oraşul este plin de afişe cu avertismente şi cu măsuri de precauţie. Barurile şi cluburile se închid la ora 6 seara, prin decizia luată de Ministerului italian al Sănătăţii, ca măsură de împiedicare a răspândirii virusului. La fel şi la Padova şi în alte mari oraşe.

Adriana Zelenin: “Nu suntem în carantină dar suntem închişi în casă voluntar, adică noi am decis să stăm în casă pentru că asta este situaţia şi ne este frică.”

Turismul şi transporturile au cel mai mult de suferit. Hollywood-ul s-a alăturat pe lista celor care suferă pierderi financiare semnificative ca urmare a răspândirii coronavirusului. Filmările la cea mai recentă peliculă din seria “Misiune imposibilă”, cu Tom Cruise protagonist, programate le Veneţia, au fost suspendate.

Sursa : StirilePROTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.