Numărul de telefon la care românii pot suna gratuit pentru a afla informații despre coronavirus

Home National Actualitate Numărul de telefon la care românii pot suna gratuit pentru a afla informații despre coronavirus
Numărul de telefon la care românii pot suna gratuit pentru a afla informații despre coronavirus numărul de telefon la care românii pot suna gratuit pentru a afla informații despre coronavirus Numărul de telefon la care românii pot suna gratuit pentru a afla informații despre coronavirus 62112426

Știrile false și zvonurile pot face mai mult rău decât coronavirusul, iar România se confruntă deja cu acest fenomen periculos, recunosc oficialii.

Pentru a-i ajuta cu informații reale pe cei care vor să afle mai multe despre măsurile de protecție, simptome, ori tratament, a fost înființat un număr special de telefon.

TELVERDE Coronavirus


Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358.

Oamenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!


În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

Sursa: Pro TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.