Sfaturi securitate telefoane android

Home IT Android Sfaturi securitate telefoane android
Sfaturi securitate telefoane android sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 6

Dispozitivele smartphone Android sunt casele de alimentare miniaturale de generație curentă care efectuează o sarcină simplă pornind de la efectuarea unui apel vocal sau prin trimiterea unui mesaj text pentru a efectua sarcini complexe, cum ar fi redarea fotografiilor pe mai multe straturi sau jocurile de hard core. Toți cei care au un telefon inteligent Android au un obicei obișnuit de a stoca anumite date de import pe dispozitivul lor sau de a se conecta la conturile diferite ale dispozitivului. Deoarece este un cer viu pentru a face tot ceea ce aspirăm în mișcare fără nici un disconfort, majoritatea oamenilor efectuează mai multe sarcini pe telefoanele lor ca o rutină zilnică. Și acesta este un semn bun pentru viitorul gadget-urilor, dar credeți că acțiunile dvs. sunt în siguranță și în siguranță cu dispozitivul dvs.? Ce se întâmplă dacă telefonul inteligent vă compromite toate datele?

Android nu este exact cel mai securizat sistem de operare, iar platforma open source permite mai multor dezvoltatori să dezvolte diverse conținuturi rău intenționate care pot dăuna dispozitivului dvs. chiar și fără notificarea dvs. De asemenea, a existat o gamă largă de flexibilitate, chiar și pentru a schimba operațiunile la nivel de kernel ale sistemului de operare. Unele aplicații rău intenționate se confruntă cu furtul datelor dvs. de pe dispozitiv și încărcarea lor în depozitele în cloud. Riscul este și mai mare atunci când vă aflați într-o rețea WiFi publică. Aceste probleme de securitate pot fi călcâiul lui Ahile al dispozitivului dvs.

Deci, aici trebuie să furnizăm cele mai sigure metode pentru a vă păstra dispozitivul Android și datele dvs. securizate, fără a lua șanse. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă protejați dispozitivul prețios și datele dvs. private de cele mai multe amenințări și să construiți un knox fort în jurul dispozitivului.

INSTALAȚI APAREA CU ATENȚIE

Cei mai mulți oameni dump vechile lor telefoane și trecerea la telefoane Android pentru colecția sa mare de aplicații și jocuri și dezvoltarea promițătoare în viitor. Oficialul Google oferă platformă pentru a instala aplicații de la magazinul Google Play, în timp ce alte corporații găzduiesc o piață de aplicații proprie, cum ar fi magazinul Samsung, magazinul Amazon, magazinul de aplicații SlideME etc.

Aplicațiile furnizate pe aceste gazde reputate sunt verificate temeinic pentru orice conținut rău intenționat, astfel încât aplicațiile descărcate din aceste locuri să fie sigure și sigure. Există, de asemenea, depuneri individuale de aplicații pe internet, care pot sau nu să fie în siguranță pentru instalare. Unele aplicații pot chiar să vă cărăgească aparatul din motive necunoscute. Acesta este motivul pentru care Google împiedică utilizatorii să instaleze aplicații în mod prestabilit, în afară de cele descărcate de pe playstore.

Este întotdeauna mai bine să descărcați aplicații din magazinele oficiale de aplicații sau să efectuați cercetările înainte de a instala aplicații de pe piață și asigurați-vă de riscuri prin instalarea acestor aplicații.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure

VERIFICAȚI PERMISELE DE APLICARE

Ați observat vreodată lista de permisiuni pentru aplicații înainte de a instala orice aplicație din magazin? Google Playstore vă oferă întotdeauna o listă cu permisiunile solicitate, care vor apărea pentru a vă afișa ce permisiune cere aplicația. Aplicațiile necesită permisiuni pentru a face lucruri, dar nu toate sunt necesare. Verificați întotdeauna permisiunile pentru a vă asigura că sunt cu adevărat necesare.

De exemplu, o aplicație de ajustare a luminozității nu necesită permisiunea de a accesa mesajele text. Acesta este un pas important, deoarece nu toate permisiunile sunt necesare pentru funcționalitatea aplicațiilor, unele sunt doar pentru furnizarea de conținut publicitar și alte publicații de pe internet.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure

LOCAȚI DISPOZITIVUL DVS.

Unii oameni sunt prea leneși pentru a tasta un PIN cu 4 cifre sau un blocaj de model, astfel încât să lase dispozitivul lor Android fără nici o protecție la ecranul de blocare în sine. Dispozitivul este o carte deschisă pentru toată lumea atunci când dispozitivul este pierdut sau nu participă la compromisarea tuturor datelor private stocate în dispozitiv.

Când vine vorba de prevenirea securității este mai bună decât consecința. Securitatea este prea importantă pentru un telefon inteligent care deține o cantitate mare de date personale, cum ar fi imagini, videoclipuri, parole etc .. Trebuie să încercați întotdeauna să împiedicați accesul intrușilor la datele dvs., mai degrabă decât să vă supărați ulterior deciziei greșite. O parolă de blocare sau un pin asigură securitatea dispozitivului dvs. la punctul inițial.

În plus față de utilizarea unui cod PIN sau a unei parole, puteți securiza orice dispozitiv care rulează ICS sau versiuni mai noi, utilizând funcția Face Unlock. Această caracteristică de securitate nu a fost exactă, dar construiește o securitate mai puternică pentru dispozitiv. O blocare de tip poate fi setată pentru a accesa dispozitivul prin desenarea unui model specific pe ecranul tactil. Aceste caracteristici evită pierderea de securitate cauzată de petele de pe ecranul tactil.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 2

BLOCAȚI APLICAȚIILE CU UTILIZĂRI APP

Există întotdeauna o șansă să vă partajați dispozitivul cu o persoană și nu doriți ca aceștia să utilizeze anumite aplicații pentru a vă asigura confidențialitatea. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea unui număr mare de aplicații de blocare a aplicațiilor pe piața Google. Aceste aplicații funcționează ca o protecție secundă a unor aplicații privilegiate care conțin anumite informații private pe care nu le-ați dori nimănui, dar pe care le-ați putea vedea chiar dacă știau parola de blocare a ecranului.

Doar faceți-vă de cercetare pe aceste aplicații fel și Google vă va aduce câteva aplicații destul de bune pentru securitatea dumneavoastră. Puteți utiliza aplicații cum ar fi, etc … Dar asigurați-vă întotdeauna de permisiunile pe care aceste aplicații le utilizează și schimbați mereu parola de blocare a aplicațiilor pentru a vă asigura o mai bună protecție a datelor.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 3

NU PĂSTRAȚI-VĂ PASSWORD-urile PE DISPOZITIVUL DVS.

Dispozitivele inteligente Android sunt cel mai fezabil mod de a vă satisface toate nevoile de rețea. Dispozitivul poate fi utilizat pentru a naviga pe o mulțime de date și de a transmite stream-uri video și multe altele. Vă puteți conecta la conturile dvs. diferite de pe telefonul dvs. inteligent, asigurându-vă că nu veți pierde niciodată o actualizare chiar dacă sunteți în mișcare. Dar majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri tind să salveze parolele conturilor pe care le vizitează în mod regulat pentru a evita tastarea acestora de fiecare dată. Acest lucru poate fi prea periculos decât vă puteți imagina vreodată.

Dispozitivul care se încadrează în mâini greșite va compromite acreditările dvs. de conectare, ceea ce poate duce la derularea conturilor. Unii amatori fac uz de aceste acreditări pentru a crea o greșeală în conturile dvs. de rețele sociale. Așadar, evitați parolele salvate în browserele sau aplicațiile dispozitivului dvs.

Nu salvați niciodată detalii despre conturile bancare pe dispozitiv. Încercați să evitați efectuarea oricăror tranzacții utilizând conturile bancare de pe telefonul smartphone, deoarece este posibil să partajați aparatul în mod accidental cu altcineva. Utilizați întotdeauna administratorii de parole, cum ar fi pentru a vă păstra securitatea acreditărilor.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 4

CURĂȚI ȘI ISTORIE

Chiar dacă nu vă mai salvați datele dvs. de acreditare pe dispozitiv, unele persoane pot să vă dețină datele prin intermediul modulelor cookie sau al istoricului care dețin date de conectare pentru anumite dispozitive de pe dispozitiv. Acest lucru poate fi, uneori, un risc demn de remarcat mai ales atunci când aveți un prieten hacker în jur.

Deci, întotdeauna încercați să vă curățați istoricul și cookie-urile în mod regulat și asigurați-vă toate ușile din spate la fnoarea voastră. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la creșterea vitezei browserului și la reducerea memoriei de memorie de pe telefon.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 2

REȚEAUAȚI-VĂ RĂSPUNSUL

Cel mai interesant lucru care se întâmplă cu orice utilizator Android este de a vedea o rețea WiFi deschisă disponibilă pe lista sa de rețele WiFi. Este întotdeauna fericit să utilizați internetul gratuit pe dispozitivul dvs., dar aceasta este cea mai gravă amenințare la adresa securității pentru orice dispozitiv dintr-o rețea necunoscută. Unele aplicații Android sunt susceptibile de a vă fura datele în timp ce se află în rețele publice.

Există aplicații cum ar fi Faceniff, droidsheep, wifikill etc .. care sunt capabile să cauzeze un jaf puternic de date și să utilizeze abuziv fără nici o notificare. Deci, încercați întotdeauna să evitați utilizarea datelor cu caracter personal în rețelele publice. Utilizați aplicații cum ar fi, etc … care vă protejează datele într-o oarecare măsură.

Puteți să vă protejați informațiile utilizând aplicații precum astfel încât conexiunea dvs. de ieșire să fie întotdeauna criptată, făcându-i mai greu ca cineva să vă fure datele. Nu utilizați nicio informație bancară sau date foarte confidențiale asupra rețelelor publice pentru binele dvs.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 3

UTILIZAREA APPS MOBILE DE SECURITATE

Aplicațiile de securitate mobile, cum ar fi, etc., oferă o securitate mai bună, asigurând prevenirea unor pierderi de securitate pe care am putea să le uităm la un moment dat. Cele mai multe dintre acestea oferă o securitate de calitate din cauza amenințărilor comune și oferă, de asemenea, câteva caracteristici suplimentare, cum ar fi copii de rezervă planificate și scanări programate pentru a vă proteja dispozitivul.

Alegeți aplicația de securitate mobilă dorită și configurați-o pentru a vă satisface cerințele. Aveți posibilitatea să utilizați Google pentru cele mai bune aplicații de securitate mobile și să citiți câteva recenzii și să faceți cercetările înainte de a alege cea mai bună aplicație pentru dispozitivul dvs.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 5

INSTALAȚI APPS ANTI-FETE

Dacă dispozitivul dvs. Android este furat sau pierdut, este foarte imposibil să vă urmăriți dispozitivul dacă nu aveți instalat pe dispozitiv dispozitivul de urmărire anti-furt sau dispozitiv. Dacă aveți câteva date importante despre dispozitiv, care sunt foarte confidențiale, este necesar să ștergeți și dispozitivul de la distanță. Aceste cerințe pot fi umplute complet de aplicațiile anti-furt găsite în magazinul de jocuri.

Puteți utiliza nativ de oficial furnizat de Google însuși, pentru a urmări și a localiza dispozitivul utilizând conexiunea GPS și conexiunea de date. Dacă doriți o mai mare flexibilitate, puteți încerca și alte aplicații de urmărire care ar putea satisface nevoile dvs. Activați întotdeauna ștergerea de la distanță în cazul în care trebuie să ștergeți toate datele de pe dispozitivul pierdut, inclusiv datele de pe cardul SD.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 4

Uită-te la Hackers

Unele cercetări și dezvoltări serioase se referă la modul de exploatare a datelor pe dispozitivele Android. Din moment ce Android se bazează pe kernel-uri Linux, cele mai multe dintre atacurile populare, cum ar fi atacurile “Man-in-the-Middle”, sesiunile high-jacking etc … se referă la dispozitivele Android și aplicațiile simple sunt dezvoltate pentru a servi scopurilor de hacking.

Aveți întotdeauna grijă să trimiteți e-mailuri și SMS-uri și să vă asigurați că rețeaua dvs. este sigură și că datele dvs. sunt criptate. Criptarea face ca datele dvs. să fie foarte protejate de aceste atacuri. Utilizați, de asemenea, firewall-uri adecvate pentru a vă proteja conexiunile WiFi. Nu încurajați mesajele spam sau aplicațiile necunoscute să locuiască pe dispozitiv.

sfaturi securitate telefoane android Sfaturi securitate telefoane android how keep your android device secure 6

Urmați aceste sfaturi în timp ce utilizați dispozitivul Android pentru a vă face dispozitivul să fie foarte securizat de aproape toate amenințările și caderile de securitate care există în jurul vostru.

Sursa : https://ro.androidmobiletools.com/55782-how-keep-your-android-device-secure

Leave a Reply

Your email address will not be published.